donderdag 16 april 2009

Top proeverij in Groningen


Italiaanse wijnproeverij zondag 3 mei a.s.

Zondag 3 mei aanstaande organiseert Wijnkoperij Henri Bloem Groningen samen met restaurant Schathoes Verhildersum een Italiaanse wijnproeverij, gevolgd door een Italiaans lunchmenu. De proeverij wordt gehouden bij Schathoes Verhildersum in Leens (http://www.schathoes.nl/).

Tijdens deze proeverij laten wij u 15 Italiaanse toppers uit het assortiment van Henri Bloem proeven en aansluitend kunt u genieten van een voortreffelijke Italiaanse lunch bereid door chefkok Dick Soek en zijn keukenbrigade. De lunch word uiteraard begeleid met passende wijnen van Henri Bloem.

Schathoes Verhildersum, gewaardeerd met een Michelinster, is gevestigd in een monumentaal bijgebouw van de oorspronkelijk nog uit de Middeleeuwen daterende borg Verhildersum te Leens, in een bomenrijk stuk van Groningen. Een ideale plek na een drukke dag. Genieten van een zorgvuldig samengesteld diner, van bijzondere gerechten waaraan een Italiaanse of Franse draai is gegeven. Culinair geïnspireerden kunnen hier hun hart ophalen. Chef-kok Dick Soek betrekt zijn grondstoffen het liefst van lokale en regionale leveranciers. Onbespoten groenten uit Leens en uit de borgtuin, wild van jachtclub Nimrod, eend uit de eendenkooi in de Westpolder, paling uit het Reitdiep, garnalen uit de Waddenzee, kaas van de geitenkaasmakerij de Oude Streek in Zevenhuizen en van Groninger graan gemalen bloem van de molen Joeswert in Feerwerd.

Wijnproeverij op 3 mei aanstaande van 12.00 tot 15.30 uur, inclusief lunchmenu met wijnarrangement (€ 49,50 totaal). Graag opgeven via groningen@henribloem.nl tel. 050-526 8188 of info@schathoes.nl tel. 0595 572 204

Geen opmerkingen:

Een reactie posten