vrijdag 10 juli 2009

Amorim heeft nieuwe kurk


Kurken gigant Amorim heeft een nieuw product in de markt gezet, om de concurrentie met producenten van alternatieve afsluitingen aan te gaan. Met een productie van screwcaps en synthetische kurken van 6.5 miljard sluitingen per jaar wil de producent klanten terugwinnen in de high-volume-markt met zijn Acquamark kurk. De nieuwe kurk is een natuurlijke kurk uit één stuk, omsloten met een coating op basis van water.

Amorim beweert dat dit de verzegeling van de fles ten goede komt. ook kunner er met dit product geen kurkdeeltjes in de wijn terecht komen. Carlos de Jesus, Amorim's marketing-en communiciations regisseur, vertelde decanter.com: "Deze sluiting zal ons in staat stellen een sterker aandeel te verwerven in de markt". "Deze nieuwe technologie maakt het ons mogelijk een geheel natuurlijke kurk te produceren op een prijsniveau die eerder onbetaalbaar was voor wijnbedrijven, 'voegde hij eraan toe.


Producent van synthetische afsluitingen Supremecorq producent maakt zich geen zorgen over de prijs van de nieuwe sluiting. Simon Waller, Vice President wereldwijde verkoop, zegt: "We hebben dan wel een kleiner marktaandeel dan kurkproducenten maar we zijn nog steeds groeiende. 'Wijnmakers zijn niet op zoek naar een goedkope sluiting; zij zijn op zoek naar consistentie, betrouwbaarheid en goede prestaties".

(Bron: Decanter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten