zaterdag 10 april 2010

Bott-Frères te gast bij Henri Bloem in Utrecht

Vandaag waren Laurent en Nicole Bott van Domaine Bott-Frères in de vinotheek Utrecht te gast en lieten zij de klanten hun prachtige Elzaswijnen proeven. 

DSC00999

Bott-frères is, sinds 1835, een Domaine gevestigd in Ribeauvillé, het hart van de Elzas. Hun handmatig geoogste druiven worden opgevoed met de grootste aandacht voor elk detail. Dit leidt tot loepzuivere wijnen, die zeer terroirtypisch zijn. Specialiteiten zijn o.a. de rijke, kruidige, iets vette en gastronomische Pinot Gris en de zeer geparfumeerde en smaakvolle Gewürztraminer. Beide wijnen zijn zeer goed inzetbaar bij bijvoorbeeld de Aziatische keuken, maar ook hun Pinot Blanc is bijzonder goed inzetbaar tijdens het komende aspergeseizoen.

Een echte verrassing voor ons was de overheerlijke 2008 Pinot Noir: iets rijper dan voorgaande jaren en echt iets voor dit seizoen: licht gekoeld op het terras of in de tuin. Klein rood fruit en zacht, elegant. Een toppertje en dat voor maar € 10,95! Menig Bourgogne in dit prijssegment haalt dit niveau niet.

DSC01003Al met al een geslaagde middag voor de klanten van de Utrechtste wijnkoperij. Voor meer informatie over de wijnen van Domaine Bott-Frères, verwijzen wij u naar hun website.

Tags van Technorati: ,,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten