maandag 18 juli 2011

Recept verse kapucijners met mosterd-roomsaus

DSC_5296B
Vandaag maar eens aan de verse kapucijners (voor het eerst dit jaar).

Zien ze er niet schattig uit?

750 gram verse kapucijners in de dop; zout;versgemalen peper; 2 sjalotjes; 2 eetl olijfolie; 1 dl verse room; 1 eetl. mosterd

Dop en was de kapucijners. Kook de kapucijners in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water zonder zout, dat maakt de velletjes taai. Pel en snipper intussen de sjalotjes. Fruit ze vervolgens in een pannetje met de olie. Tot ze glazig zijn. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor. Giet de kapucijners af en roer ze door de mosterd-roomsaus; voeg naar smaak zout en peper toe. Lekker met uitgebakken spek of pancetta!

Eet smakelijk!

Welke wijn drinken we erbij?

Bijvoorbeeld de 2009 Bourgogne Blanc van Domaine Tripoz of een verrassende wijn uit het zuidwesten van Frankrijk: 2008 Pacherenc du Vic Bilh Sec ‘Les Jardins de Bouscassé’ van Château de Bouscassé

Geen opmerkingen:

Een reactie posten