woensdag 20 mei 2009

Henri Bloem op Perswijnproeverij



Ruim 550 bezoekers bezochten afgelopen zondag het Perswijn evenement 'Ontdek de Nieuwe Wereld', welke alweer voor de 7e keer georganiseerd werd. Wijnliefhebbers uit het hele land konden bij 23 stands proeven wat de nieuwe wereld te bieden heeft.

Ook Henri Bloem was vertegenwoordigd, met wijnen van De Martino uit Chili, Auntsfield uit Nieuw Zeeland, Robertson Winery uit Zuid-Afrika en Pascual Toso uit Argentinië. De uitstekende Legado Chardonnay van De Martino stond als finalist in de wedstrijd 'Beste Chardonnay onder €10'. Dat deze wijn een topper is, bleek wel uit de enorme belangstelling voor deze wijn.
Ook nieuwkomer Auntsfield kon op veel lof van de bezoekers rekenen. Dit huis wordt sinds kort door Bloem geïmporteerd en kreeg direct veel positieve aandacht van de media. Zo noemde Onno Kleyn de Long Cow Sauvignon 2008 in de Volkskrant "een wijn waar je blij van wordt".
Dat één van 's werelds beste wijnmakers Paul Hobbs verbonden is aan Pascual Toso wekte bij een grote schare wijnliefhebbers de nieuwsgierigheid. De wijnen van Toso kenmerken zich door een geconcentreerde en complexe stijl, maar altijd goed drinkbaar. In de Argentinië proeverij van Perswijn nummer 2 scoorden alle wijnen bijzonder hoog. Zo kreeg de Malbec reserve 5 sterren en werd speciaal geselecteerd.

Kortom, ONW 2009 was wederom een groot succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten