woensdag 3 juni 2009

Heerlijke wijn voor warme dagen


Hij is bebaard, heeft een gedreven blik, spreekt gepassioneerd – en geldt binnen de Languedoc als een van de beste producenten: François Pugibet. Sinds 1966 leidt hij het bij Béziers gesitueerde Domaine La Colombette, een wijngoed dat door zijn grootvader werd gesticht.

François heeft er hoogwaardige druiven geplant die milieuvriendelijk worden geteeld. Over het rijp worden van zijn druiven hoeft de wijnbouwer zich nooit zorgen te maken. Het op honderd meter hoogte gelegen wijngoed bevindt zich tussen twee stroomgebieden en geniet een bijzonder gunstig microklimaat.

Een heerlijke wijn voor warme dagen is de Grenache rosé 2008. Ondanks de Zuid-Franse zon bevat de oranjeroze rosé slechts 11,5 procent alcohol, omdat François een heel slim, natuurlijk systeem heeft geperfectioneerd waarmee het alcoholgehalte in wijn wat kan worden teruggebracht. De rosé heeft dus een lichte smaak, terwijl hij tegelijk zuiver is, verfrissend en voorzien van rood zuurtjesfruit. Deze deksels lekkere doordrinker kost een bescheiden €4,95. Adressen via http://www.henribloem.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten