dinsdag 26 januari 2010

Domaine La Roche in Volkskrant



Volkskrant, 23 januari 2010

Om Domaine la Roche te bestellen, klik hier
Klik hier voor de website van Château Beaubois (zelfde eigenaar).

maandag 25 januari 2010

Goede scores Thierry Matrot Bourgogne 2008 bij Jancis Robinson


Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 Bourgogne Chardonnay 16 Drink 2010-2012
Straightforward, honest white burgundy. Lemon zest on the nose, more restrained on the palate. Clean but not lean. (JH)

Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 St-Romain 16.5 Drink 2011-2017
Ripe with a hint of orange and apricot flavour. 10% new oak (as neutral and non toasted as possible) adds roundness rather than oak flavour. Very fine-grained texture. Dry and deliciously refreshing. Good concentration. Accomplished. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 Meursault 16.5 Drink 2011-2015
Really creamy, almost buttery nose. Broad and sweetly oaked on the palate. A light grip and a fresh finish, leaving spice on the tip of your tongue. Good length. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot, Premier Cru 2008 Meursault-Blagny 17 Drink 2012-2015
Much more mineral and less obviously appealing on the nose than the straight Meursault. Straight and determined. Underlying mineral power and depth. Austere but in a good way. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot, Charmes Premier Cru 2008 Meursault 17 Drink 2012-2016
Can I smell toffee? Almost. Definitely sweetness of fruit. Dense and creamy but lively too. Long spiced finish while the oak is still on the surface. A lot more to come. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot, Les Chalumaux Premier Cru 2008 Puligny-Montrachet 17.5 Drink 2012-2016
Complex and inviting: lots of oak but rich clear fruit at the core. Powerful, dry and smoky mineral notes to the very end. (JH)



Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 Monthelie 17 Drink 2012-2017
Complex mix of fruit and meat but also perfumed. Sweet fruit right through the palate, smooth, quite dense, harmonious already though there is a fine framework of tannin and acid. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 Meursault 17.5 Drink 2013-2020
The little strip just below Volnay Santenots. Pure and bright. Shiny red fruit, like cheeks (facial!) in from the cold. Scented with the same red fruit on the palate, tannins are present but so fine, they slip over your palate and leave your mouth with a memory of that bright fruit on the finish. Complete. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot 2008 Auxey-Duresses 17 Drink 2013-2019
Rich, warm and inviting. Lovely bright pure juicy red fruit though not just that. Finest note of spice though the oak is very much in the background. Elegant and long. (JH)
Dom Thierry et Pascale Matrot, La Pièce Sous le Bois Premier Cru 2008 Blagny 17 Drink 2013-2020
A little more meaty than the red Meursault but still that bright fruit. Darker and more savoury yet still fragrant and long. Fine, refreshing length. (JH)
Wijnen verkrijgbaar later dit jaar in onze Bourgogne 2008 voorintekening Klik hier voor onze e-mailing
Website Domaine Matrot: klik hier

Column Ingrid Larmoyeur over Toso en Cobos Malbec

Ingrid Larmoyeur / BTG Angels

Het Parker-effect…?



Om in deze crisistijden - voor één keertje - een beetje zuinig te doen, heeft onze proefgroep besloten de hand op de knip te houden. Op de proeftafel van onze Haagse WijnSociëteit stonden dit keer 15 door ons ingebrachte wijnen rond het thema “Het beste rood onder de 10 euro”. Het werd uiteindelijk een wedstrijdje: wie had de beste wijn ingebracht…? Maar wat wint er dan? Frans? Nieuwe wereld? Klassiek elegant of bombastisch hout?

Robinson of Parker?
Ik wilde zelf een malbec uit de Nieuwe Wereld inbrengen: 2008 Mendoza, malbec reserve, Pascual Toso. Stevige wijn met 12 maanden houtrijping. Kruidig, vanille en mocca. Ik had ook nog een tweede malbec gekocht (2008 Mendoza, malbec, Viña Cobos, Felino), voor ’s avonds bij de lamsrack. Een lekkere wijn met een elegantere stijl, 9 maanden houtrijping, mooie fraicheur en fijn puur fruit. Die ging grif op bij het botermalse lammetje. Nou vooruit, nog één glaasje na van de stevige Pascual Toso die voor de proeverij was. Viel me na de elegantere Felino wat tegen. Toch iets teveel hout. Toch teveel ‘Parker’. Daar waar Felino ergens werd omschreven als “less plush, more Robinson”. Ah, daarom hield ik er meer van…!

Beverwijn
Mijn inzending was in elk geval al voor de proeverij op. Ik moest de wijn dus opnieuw kopen. Ik legde mijn nieuwe dilemma voor aan de wijnhandelaar: moest ik mijn oorspronkelijke inzending (Pascual Toso) handhaven of gaan voor de Felino die ik zelf lekkerder en eleganter vond? Het advies luidde: “Doe de Toso maar. Die is steviger en valt in zo’n competitie meer op.” Het ‘Parker-effect’ dus, stel ik even zwart-wit vast. Omdat ik niet zo van die beverwijnen met geprononceerd hout ben, wilde ik eigenlijk voor de elegantie gaan. Ik besloot beide wijnen mee te nemen en te kijken welke zou winnen.

Douze points voor …
Van de 15 ingezonden wijnen kwamen er zes uit Frankrijk, 4 uit Italië, twee uit Spanje en drie van buiten Europa. Wat zou er winnen? We gingen individueel alle wijnen proeven en rangschikken. Het was net het ouderwetse Eurovisie Songfestival: douze points voor de winnaar. Trotse winnaar werd de enige Zuidafrikaan in het gezelschap: 2006 Doolhof, Cape Boar. Een mooie blend van merlot, malbec en shyraz. Niet zonder discussie overigens, want terwijl een aantal van ons de wijn op nummer 1 zetten, hadden sommigen hem niet eens bij de beste 12!? Verrassend. Love or hate dus. De tweede positie was voor een Valpolicella Ripasso (2007, Capitel della Crosara). ‘Mijn’ elegante Felino-malbec werd… derde! En Pascual Toso eindigde op de zevende plek. Ha! Had ik toch goed gegokt. Elegantie wint van beverwijn. Het Parker-effect had dus niet helemaal toegeslagen in het Haegsche. Pascual Toso werd verslagen door Felino. Een mooie uitslag. En een interessante proeverij.
Over de auteur


Vinoloog Ingrid Larmoyeur wordt heel blij van een verkwikkend glas champagne. Ze houdt vooral van elegante wijnen en van authentieke druivenrassen met een eigenzinnig karakter. Ze werkt als communicatieadviseur en projectleider. Daarnaast specialiseert ze zich met haar bedrijf Vinissima en initiatief Rent-a-Vinoloog in wijncommunicatie en wijneducatie. Als wijndocent geeft Ingrid met aanstekelijk enthousiasme champagneworkshops en wijnlessen, o.a. voor het Wijninstituut.

Bron: Bythegrape



Website Pascual Toso, klik hier

Website Vina Cobos, klik hier

dinsdag 12 januari 2010

USB-WINE Wijn zo uit uw laptop of PC

Is dit het einde van de wijnspeciaalzaak?

Hilarisch filmpje dat wij u niet wilden onthouden.

Etiket Mouton-Rothschild 2007 onthuld


Het nieuwe etiket 2007 van Château Mouton-Rothschild
De Franse kunstenaar Bernar Venet heeft de eer de etiketten voor Mouton-Rothschild 2007 te hebben ontworpen. Het wereldberoemde Château onthulde kort voor Kerst de jaargang 2007.
Het is traditie sinds 1924 dat de flessen Mouton-Rothschild getooid worden met een etiket ontworpen door een b ekende kunstenaar. Zo gingen Marc Chagall, Joan Miro, Andy Warhol, en Pablo Picasso (om er maar een paar te noemen) Venet al voor. De kunstenaars krijgen geen geld voor hun ontwerp, maar worden uitbetaald in dozen wijn.
Kelken
Het ontwerp van Bernar Venet ‘roept een beeld op van kelken die in de aarde wortelen. De kelken staan open om de giften van boven te ontvangen’, aldus het persbericht van Mouton. Bernar Venet werd geboren in Frankrijk maar wooont sinds 1966 in New York. Venet is een vooraanstaande, internationale beeldhouwer, wiens staalsculpturen in veel internationale museum- en privécollecties opgenomen zijn. Bovendien is hij op veel plaatsen in de openbare ruimte vertegenwoordigd.
Bron: The Winespectator
20051945  1953
Klik op een foto om naar de gallerie van Mouton etiketten te gaan.

vrijdag 8 januari 2010

Wereldwijnreis, tweede bezoek Pascual Toso in Barrancas, Mendoza, Argentinië



Harald en Sylvie Woltering zijn echte wijnliefhebbers en besluiten tijdens hun wereldreis in Chili, Argentinie, Nieuw Zeeland en Australie verschillende wijnhuizen te bezoeken. Hier het verslag van hun bezoek bij de bodega van Pascual Toso in Argentinië.

Mendoza in Argentinië. We wisten dat daar veel mooie wijnen vandaan kwamen, maar hoe zag het er daar eigenlijk uit? Het blijkt dat Mendoza zeker zo mooi is als de wijnen die er vandaan komen. De provincie is prachtig gelegen aan de rand van de Andes. De wijngebieden van Mendoza liggen dan ook op grotere hoogte, tussen de 600 en 1100 meter boven zeeniveau. Daarnaast is het er ontzettend droog. en worden er al sinds de 16de eeuw irrigatietechnieken toegepast. Dit alles zorgt ervoor dat maar liefst 70% van alle Argentijnse wijnen uit Mendoza komen. De stad is werkelijk prachtig; het staat vol met oude koloniale gebouwen, heeft een aantal schitterende stadparken en gezellige cafe’s en uitstekende restaurants zijn er in overvloed. Een van de leukste dingen om te doen in Mendoza als wijnliefhebber is de Bikes and Wines tour. Met de fiets rij je door de mooist gelegen wijngaarden ter wereld en bezoek je verschillende bodega’s waar je een rondleiding krijgt en hun wijnen proeft (meer info www.bikesandwines.com) .

Op een warme vrijdagmiddag hebben we onze afspraak bij Pascual Toso. In nog geen uur rijden komen we aan bij de bodega en worden we verwelkomt door hun chief winemaker Ronaldo Luppino. We nemen plaats op een van de drie designbanken in de schaduw van een grote boom en kijken naar een salontafel met daarop alle wijnen die Pascual Toso te bieden heeft. En dat zijn er nogal wat, maar liefst 15 verschillende wijnen worden door Pascual Toso gemaakt. Ronaldo legt ons uit waarom. ‘Het terroir van Barrancas is uniek en de filosofie van Toso is dat wij wijnliefhebbers de verschillende druivensoorten willen laten ervaren met dit terroir’. De Barrancas is een oude rivierbedding en heeft daardoor in de bodem veel stenen en rotsen. Daarnaast krijgt het gebied ontzettend veel zon en valt er nauwelijks regen. Een perfect terroir voor verschillende druiven. Het is zeer interessant om echt het verschil van de druiven te proeven. Leuk om ook in Nederland te doen met een stel vrienden. We proeven achtereenvolgens de Chardonnay, Sauvignon Blanc en Torrontés en vervolgens de Malbec, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon, daarna volgen de exclusievere en mousserende wijnen. Bij deze onze favorieten:

Varietal – Torrontés 2009
De Torrontés is een echte Argentijnse druif die zeer fruiting is en meestal uit het noorden van Argentinie komt. Die van Pascual Toso vinden wij persoonlijk lekkerder. De wijn is eleganter en heeft een prettige afdronk die niet te bitter is. Dat komt niet alleen door een ander terroir, maar ook omdat de druiven extra laat geplukt worden en het druivensap langer met de huid in contact blijft.

Varietal – Malbec 2008
De Malbec is het vlaggenschip van de Argentijnse wijnbouw. Deze drinken we het best rond de 15/16 graden volgens Ronaldo Luppino. Zo komt zijn fruitigheid (met name kersentonen) nog beter tot zijn recht. De wijn heeft toch wat hout meegekregen voor de complexiteit. Dit in combinatie met de zachte tannines maakt het tot een heerlijke wijn bij bijvoorbeeld een mooie biefstuk.

Reserva – Cabernet Sauvignon 2007
Deze Cabernet Sauvigon was voor ons de winnaar van de dag. Bij exclusievere wijnen wordt een gedeelte van de druiven geplukt voor ze rijp zijn, zo worden de druiven die overblijven extra geconcentreerd. De wijnen krijgen 6 maanden houtrijping mee (80% Amerikaans en 20% Frans eiken) Dit levert een wijn op met een prachtige balans. Aan een kant mooie tonen van rood fruit en groene paprika en aan de andere kant complexere tonen van vanilla en chocola. De afdronk is lang met mooie tannines. Prettig complex zou je kunnen zeggen.

Nog een paar dagen in Zuid Amerika en dan vliegen we naar Nieuw Zeeland. Daar hebben we een afspraak bij Auntsfield Winery in het hart van Marlborough. Sauvignon Blanc we komen eraan!

maandag 28 december 2009

Alles over Champagne


Le champagne, 's werelds beroemdste mousserende wijn, komt uit het gebied la Champagne. Zo simpel is dat. Alle andere mousserende wijn, hoe goed ook, kan en mag geen ‘champagne' heten. De Champagne is het noordelijkste wijngebied van Frankrijk en bestaat uit vier delen. Drie ervan sluiten op elkaar aan. De Montagne de Reims begint ten zuiden van Reims en loopt met een boog zuidwaarts richting de Marne en Epernay, de Vallée de la Marne ligt uiteraard langs de Marne, ten westen van Epernay, en de Côte des Blancs loopt van Epernay naar het zuiden. Helemaal los van deze drie en nog voorbij Troyes ligt het buitenbeentje Aube. Het wijngaardlandschap van de Champagne is weinig spectaculair. Zacht glooiende hellingen bepalen het beeld. Doorslaggevend voor de bijzondere kwaliteit van de streek is de op veel plaatsen voorkomende klakhoudende ondergrond. In klimatologisch opzicht is de Champagne letterlijk en figuurlijk een grensgeval. Vandaar dat de stille wijnen er vandaan weinig alcohol en veel zuren hebben. Pas door ze mousserend te maken gaan ze smaken.

Champagne kan op verschillende manieren worden samengesteld. Voor de meeste bottelingen is dat een assemblage van diverse druivenrassen, twee blauwe en een witte, waarbij de blauwe wit gevinifieerd worden. Die blauwe druiven zijn de pinot noir en de pinot meunier, de witte is de chardonnay. Wijnen die uitsluitend van chardonnay gemaakt worden, worden Blanc de Blancs genoemd, die van uitsluitend pinot noir Blanc de Noirs.

Champagne kent een eindeloze variatie aan smaken en stijlen. Tot rond 1900 was de meeste champagne behoorlijk zoet, maar tegenwoordig komt het merendeel ervan op de markt als Brut sans année, in het jargon BSA. Dit is de standaardversie, die met zijn maximaal 15 gr/l restsuiker beschouwd wordt als droog. (Door toedoen van de hoge zuurgraad!) Rosé, hetzij gemaakt door een witte basiswijn met rode bij te kleuren, hetzij door de basiswijn al rosé te vinifiëren, is per definitie Brut. Witte champagne kan in een enkel geval wat merkbaar restzoet hebben, zoals in het geval van een Demi Sec zonder jaargang. Steeds meer in trek raken champagnes met een minimale of helemaal geen dosage, Extra Brut en Brut Nature. Voorwaarden hiervoor zijn een perfect uitgebalanceerde basiswijn en langdurig gistcontact, wat ze per definitie wat duurder maakt dan de standaard Brut. Champagnes van één enkel oogstjaar dragen de aanduiding Millésimé of Vintage. Ze zijn per definitie Brut.
(Bron: www.wijninfo.nl)

maandag 14 december 2009

Wereld Wijnreis


Harald en Sylvie Woltering zijn echte wijnliefhebbers en besluiten tijdens hun wereldreis in Chili, Argentinie, Nieuw Zeeland en Australie verschillende wijnhuizen te bezoeken. Hier het verslag van hun eerste bezoek bij bodega De Martino in Chili.

Een uurtje rijden van Santiago ligt het wijndomein van De Martino. Het is ons eerste bezoek en we zijn ontzettend benieuwd naar wat ons daar te wachten staat. Als we aankomen staat wijnmaker Eduardo Jordan al klaar om ons te verwelkomen. Eduardo werkt inmiddels 8 jaar bij De Martino, zijn belangrijkste taak is het vinden van nieuwe wijngebieden in Chili. Hij is dan ook de perfecte man om ons alles te vertellen over de wijnen van De Martino met hun verschillende terroirs. Eerst geeft hij ons een introductie over wijnland Chili en de gigantische mogelijkheden die het land heeft om verschillende wijnen te maken. Hij leert ons dat in Chili de breedtegraad belangrijker is dan de lengtegraad vanwege de enorme invloed van de Grote Oceaan in het westen en van de Andes in het oosten. Het aantal variabelen waar een wijnmaker mee te maken heeft is werkelijk ongelovelijk. “Mijn uitdaging bij De Martino is het vinden van het juiste terroir voor de juiste druif” vertelt Eduardo ons. Meer dan 350 wijngaarden verspreid over alle wijngebieden in Chili zorgt ervoor dat De Martino hierin absoluut slaagt. De beste van die wijngaarden worden geselecteerd voor de Single Vineyard lijn. We zullen deze dag een aantal mooie wijnen proeven waarvan we onze favorieten hier benoemen.

Single Vineyard - Quebrada Seca - Chardonnay 2008

Deze wijn komt uit een unieke locatie in de Limari Vallei dicht bij de Grote Oceaan. De koele oceaanlucht in combinatie met de gravel- en klei-ondergrond zorgt voor een heerlijke frisse minerale wijn met ronde zuren en een verbazingwekkend lange afdronk. De houtlagering van 12 maanden op frans eiken geeft de wijn een mooie complexiteit.

Single Vineyard - Alto de Piedras - Carménère 2008

Deze wijn komt uit de beroemde Maipo Vallei op de plek waar oorspronkelijk een van de rivieren van de Andes lag. De ondergrond is daardoor een combinatie van gravel, klei en zand, perfect voor Cabernet Sauvignon, maar zeker ook voor dé druif van Chili, de Carménère. Deze druif wordt laat in het seizoen handgeplukt om een aromatische rijpe wijn te garanderen die lekkere tannines oplevert. Het is een complexe elegante wijn met veel body en een lange afdronk. Deze wijn won laatst nog de prijs voor beste Carménère van Chili tijdens de International Wine and Spirits Competition in Londen.

Legado Reserva - Syrah 2007
Deze wijn komt uit de Choapa Vallei, het meest nauwe gedeelte van Chili. De wijnstokken staan op 825 meter hoogte in een zand-klei ondergrond vol met vulkanische hoekige stenen. De Syrah heeft tonen van peper, rode bessen en chocola. Door de oceaanlucht krijgt hij echter ook frisse en minerale tonen mee. Deze Syrah is hierdoor uitstekend geschikt als barbecue begeleider.

Na een zeer geslaagde dag rijden we terug naar Santiago, waar we ons alvast verheugen op het volgende bezoek in Mendoza, Argentinië bij de bodega van Pascual Toso.

maandag 7 december 2009

Confit de La Colline in Perswijn


Bovenstaand artikel, welke onlangs in het wijnblad Perswijn verscheen, bevestigt nog maar eens dat de wijnen bij Henri Bloem altijd zeer goed geprijsd zijn!

woensdag 25 november 2009

Geen wijn meer bij Telegraaf

De Telegraaf stopt met zijn reguliere wijnaanbiedingen. In zijn laatste nieuwsbrief schrijft De Telegraaf Wijnshop aan klanten: ‘Helaas is gebleken dat er, mede vanwege het economische klimaat, op dit moment onvoldoende bestaansrecht is om deze wijnaanbiedingen voort te zetten.´
De Telegraaf Wijnshop is sinds de opening gekoppeld aan redactionele aandacht in de papieren krant.

Proefwijnen
Joris Wouters, die de wijnverkoop bij De Telegraaf coördineert: ‘Iedere maand besteedden wijnauteurs Ronald de Groot en Pieter Nijdam op een pagina aandacht aan een wijnsoort die bij het seizoen past. Daar stond dan een advertentie met een mandje proefwijnen naast, die in de Wijnshop konden worden besteld. We stoppen nu met dat concept, maar zullen nog wel losse wijnacties optuigen. Zie het als een pas op de plaats.´

Autoriteit
De koppeling met de krant, die als vliegwiel moest fungeren, wierp drempels op. Wouters: ‘We hebben de autoriteit van de krant aan het aanbod gehangen en onze auteurs de vrijheid gegeven om te berichten over goede wijn. Gevolg is dat je uitkomt in het duurdere segment, maar het is nu niet het moment om onze doelgroep te benaderen met hoogeprijsde producten.’
(Bron: Bythegrape.nl)

zaterdag 21 november 2009

Assortidoos van 12 beste wijnen rond de 5 euro voor 49,95!

Unieke kans om een selectie van onze beste wijnen rond de 5 euro aan te schaffen. 

Harold Hamersma maakte een selectie van ons aanbod rond de 5 euro voor zijn laatste Wijnalmanak. Deze bieden wij nu aan als assortidoosaanbieding van 12 flessen. Normaal 60,35 nu slechts 49,95. Gekker maken we het niet.



Bestellen? Even een mailtje of telefoontje naar de dichtstbijzijnde Henri Bloem winkel. Klik hier voor een overzicht van alle Henri Bloem winkels in Nederland.

Klik hier voor pagina 1 van het aanbod.
Klik hier voor pagina 2 van het aanbod.

woensdag 18 november 2009

Wijn-spijsavond Henri Bloem Zwolle/Restaurant 't Pestengasthuys

Deze week ontvingen wij van gastschrijver Peter de Winter het volgende verslag:

Wijn-spijsavond: Een smaakvolle combinatie van Henri Bloem Zwolle en restaurant ‘t Pestengasthuys



Dinsdagavond, 3 november, organiseerde restaurant ’t Pestengasthuys te Zwolle, in eendrachtige samenwerking met Wijnkoperij Bloem te Zwolle, een gastronomische wijn-spijsavond. Hoewel ze geen onbekenden van elkaar zijn, was dit de eerste keer dat een dergelijke avond met beider medewerking georganiseerd werd. Een idee overigens van sommelier Maurice Wennekers om de culinaire kunsten van Paul Stegeman samen te brengen rondom een aantal door Co Hartman van Wijnkoperij Bloem geselecteerde wijnen. Een wijn-spijsavond is een mooie gelegenheid om qua smaakprofielen, objectief vast te stellen om er smaakovereenkomsten zijn tussen wijn en spijs, of dat je juist door een bepaald smaakprofiel van een gerecht, het contrast in de wijn zoekt. Maar ook om vast te stellen of een combinatie ook niet succesvol is. Ongeacht wat je persoonlijk, dus subjectief, lekker vindt. Dit laatste is altijd een zaak van persoonlijke voorkeur. Daarover valt niet te twisten, Wel over de objectieve smaakkenmerken die wijnen en spijzen bezitten. Een zeer boeiend en mooi onderwerp om over van gedachten te wisselen.


We werden op een bruisende wijze welkom geheten met een glas Reestland Parel Regent rosé van de Reestlandhoeve in Balkbrug. Een Nederlandse mousserende wijn met frisse roodfruittonen met daaronder iets zoete tonen en een fijne mousse. Een lekkere mondverfrisser.

woensdag 11 november 2009

Henri Bloem op grootste culinaire event van Nederland

 
Dit filmpje bekijken: na 12 minuten: Henri Bloem Leiden in beeld met Joop en Vivian

Van 12 t/m 15 november 2009 organiseert RTL het grootste culinaire evenement van Nederland, Eten & Drinken 2010. Gedurende vier dagen kunnen fijnproevers en smulpapen zich laten inspireren op een markt vol verleidelijke delicatessen, culinaire curiositeiten en heerlijke wijnen. Ruim 65 deelnemers zullen u gedurende die dagen kennis laten maken met hun producten.

Op zo'n evenement kan dé wijnspecialist van Nederland, Wijnkoperij Henri Bloem, natuurlijk niet ontbreken. Onze deelname is ook TV kok Joop Braakhekke niet ontgaan. In aflevering 3 van het programma Eten & Drinken bezoekt hij samen met presentatrice Vivian Slingerland één van onze wijnspeciaalzaken. Klik hier om dit filmpje nu te bekijken..


Naast onze ruim opgezette stand verzorgen wij ook een viertal workshops op zaterdag en zondag. De beroemde wijnmaker Bernard Magrez geeft een verticaalproeverij Château Fombrauge en een proeverij 'Nieuwe Wereld". Inschrijven kan via de website Eten & Drinken 2010.


Graag zien wij u terug op het Malieveld in Den Haag. U kunt ons vinden op stand 31.

vrijdag 16 oktober 2009

Médoc als decor van Tour de France 2010


De Médoc is onlangs gekozen als decor voor de eindfase van de komende Tour de France, welke wordt gehouden van 3 tot 25 juli 2010. De organisatie commissie kondigde de officiële route voor de 97e editie van de meest beroemde fiets de wereld race op een persconferentie in Parijs vanmorgen. Voor het eerst zal de Médoc gastheer zijn van dit belangrijke evenement. De renners zullen een tijdrit van 51 km afleggen vanaf de Place des Quinconces in Bordeaux tot Pauillac langs de Route des Chateaux op de voorlaatste dag van de Tour, op 24 juli. De karavaan trekt vervolgens richting Parijs, waar de laatste etappe zal eindigen op de Champs Elysée, de voltooiing van het drie weken durende en 3,596 km lange spektakel. De Médoc wordt de locatie voor de enige individuele tijdrit van de gehele koers. (Bron: Decanter)

zaterdag 10 oktober 2009

ASSORTIMENTSPROEVERIJEN HENRI BLOEM



Ieder jaar en ieder seizoen is er wel wat te beleven bij de winkels van Henri Bloem.
Traditioneel organiseren de meeste zaken in het najaar een grote assortimentsproeverij.
De volgende lijst laat zien waar en wanneer:

Zondag 11 oktober: Breda voor info en / of aanmelden: breda@henribloem.nl of 076-5155844
Zondag 11 oktober: Leeuwarden voor info en / of aanmelden: leeuwarden@henribloem.nl of 058-2133833
Zondag 11 oktober: Hart's wijnhandel in Amsterdam voor info
en / of aanmelden: amsterdam@hartswijn.nl 020-6238350
Zondag 1 november: Amersfoort voor info en / of aanmelden: amersfoort@henribloem.nl of 033-4750621
Zondag 1 november: Amstelveen voor info en / of aanmelden: amstelveen@henribloem.nl of 020-6402651
Zondag 1 november: Bussum voor info en / of aanmelden: bussum@henribloem.nl of 035-6911245
Zondag 1 november: Eindhoven voor info en / of aanmelden: eindhoven@henribloem.nl of 040-2448954
Zondag 8 november: Apeldoorn voor info en / of aanmelden: apeldoorn@henribloem.nl of 055-5221470
Zondag 8 november: Bloemendaal voor info en / of aanmelden: bloemendaal@henribloem.nl of 023-5274477
Zondag 8 november: Utrecht voor info en / of aanmelden: utrecht@henribloem.nl of 030-2331142
Zondag 8 november: Leiden voor info en / of aanmelden: leiden@henribloem.nl of 071-5121700
Zondag 8 november: Tilburg voor info en / of aanmelden: tilburg@henribloem.nl of 013-5433259
Zondag 8 november: Wilnis voor info en / of aanmelden: wilnis@henribloem.nl of 0297-281242
Zondag 15 november: Den Haag voor info en / of aanmelden: denhaag@henribloem.nl of 070-3249493
Zondag 15 november: Groningen voor info en / of aanmelden: groningen@henribloem.nl of 050-5268188
Zondag 22 november: Arnhem voor info en / of aanmelden: arnhem@henribloem.nl of 026-4455220

Indien u interesse heeft om een van bovenstaande proeverijen te bezoeken wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de desbetreffende vinotheek. Zij kunnen u alle ins en outs vermelden zoals locatie, tijdstip van aanvang etc. Reserveren in verplicht.

Wij wensen u veel proefplezier!