vrijdag 17 april 2009

Voorjaarsproeverij Henri Bloem Apeldoorn


UITNODIGING
VOORJAARSPROEVERIJ
“Wine in the Woods”
Zondag 19 APRIL 2009 in Apeldoorn


Wat vliegt de tijd. Zo zit u met een Portje bij de kachel, en zo ontluikt het voorjaar alweer in de tuin. Een seizoen dat vraagt om andere wijnen. Zoals een koele rosé, een stuivende witte of een sprankelende bubbel. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken uit het enorme aanbod?

Laat Henri Bloem’s Voorjaarsproeverij u helpen…

Ook dit jaar hebben wij weer een grote voorjaarsproeverij gepland en wel op zondagmiddag 19 april a.s. van 13.00 tot 17.00 uur in Restaurant de Wilde Pieters. Uit ons assortiment hebben de vinologen Willy en Sascha de Wilde ca. 70 wijnen voor u geselecteerd, die u op deze dag kunt proeven en tegen speciale fijnproeversprijzen kunt bestellen. Het accent ligt tijdens deze proeverij overigens op voorjaars- en zomerwijnen.
Kosten:
Voor deze grote proeverij vragen wij een kleine bijdrage van € 7,00 p.p..
SPECIALE GASTEN:
Weingut Knab uit het dorp Endingen in Baden ligt in het oostelijke deel van Kaiserstuhl. Thomas en Regina Rinker leiden dit bedrijf sinds 1994. De Endinger Engelsberg is hun beste wijngaard. Sinds de eeuwwisseling behorend tot de allerbeste wijnmakers uit Baden. Al jaren zijn wij op zoek naar mooie Spätburgunders (Pinot Noir) uit Duitsland. Twee jaar geleden hadden wij al Weingut Knab op het oog. De rode wijnen zijn van hoge kwaliteit, maar ook de Grauburgunders (Pinot Gris) en Weissburgunders (Pinot Blanc) zijn uitstekend te noemen. Deze middag laten zij een mooie collectie aan u proeven!

Niepoort uit Portugal met zijn beroemde Port’s en wijnen. Gedurende 4 generaties waren de Niepoorts beroemd om hun prachtige ports, in het bijzonder om hun exceptionele Colheitas. In de jaren ’90, toen Dirk zijn intrede deed in het familiebedrijf, begon hij ook met het maken dan rode en witte droge tafelwijnen. Zijn top cuvées Redoma, Batuta en Charme bezorgden hem vrijwel direct een wereldwijde roem.

Marcel’s Kaas, bekend van de markt en zijn winkel aan de Koninginnelaan 79, zal aanwezig zijn om u kennis te laten maken met een selectie van hun kaasassortiment. De combinatie van wijn en kaas is helemaal in hun straatje. Hun slogan: “Goede wijn behoeft geen krans maar wel kaas” zegt in dat opzicht genoeg.

Puur Gourmandise, Werleijn Werner en Virginie Korteling maken gourmandises op hoogstaand niveau zowel met vis, vlees, groenten en lekkere zoetigheden. Zij laten u graag kennis maken met deze culinaire heerlijkheden.

Aanmelden voor proeverij bij Wijnkoperij Henri Bloem, Asselsestraat 52, Apeldoorn. Tel. 055-5221470, fax 055-5221496, e-mail:
apeldoorn@henribloem.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten