dinsdag 19 oktober 2010

Marcus Millner van De Meye bezoekt Henri Bloem

Vrijdagavond 15 oktober j.l. sloten wij om 18.15 uur onze winkeldeur aan de Amsterdamseweg 126 in Arnhem, stapten in de auto en reden richting Amersfoort. Het doel was een ontmoeting met Marcus Milner, wijnmaker van De Meye, uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. De ontmoeting vond plaats in Restaurant De Pastinaeck in Amersfoort.
DSC01105De wijnen van De Meye zijn al jaren een vaste waarde binnen ons assortiment. Het zijn mooie stevige wijnen die ver boven het algemene Zuid-Afrikaanse niveau uitsteken. De Meye is een relatief kleine “boutique winery” , zoals dat zo mooi heet, in één van de meest prestigieuze wijngebieden van Zuid-Afrika, Stellenbosch.

De Meye dankt zijn naam aan het riviertje De Meije bij Nieuwkoop waar de oorspronkelijke eigenaar Jan Mijburgh vandaan komt. Deze Jan Mijburgh vestigde zich in 1665 in Zuid-Afrika. De Meye heeft ca. 60 ha wijngaard en produceert ongeveer 200.000 flessen op jaarbasis.

Marcus Milner is een rustige, bescheiden Zuid-Afrikaan, geboren in 1968 in Constantia bij Kaapstad. Na zijn middelbare school vertrok hij naar Engeland en Ierland, waar hij werkzaam was inDSC01097 paardenhouderij en fietsend Europa verkende. In 1990 keerde hij terug naar Stellenbosch, kwam in dienst van Warwick Wine Estate en zijn passie voor wijn was geboren. Nadat hij in 1999 met zijn Warwick Chardonnay een toonaangevende prijs gewonnen had, besloot hij zich bij zijn oude schoolvriend Philip Mijburg te voegen en werd de wijnmaker van De Meye.
Als Marcus praat over zijn wijnen is het alsof hij ze elke keer weer opnieuw maakt. In het kiezen van zijn woorden is het net of hij de verschillende stadia van een wijn weer opnieuw proeft. Zijn Trutina, wat “balans” betekent, is zijn baby, die hij elk jaar opnieuw geboren laat worden. Deze blend van Cabernet en Shiraz heeft elk jaar een iets andere samenstelling, waarbij het uiterste uit de druiven gehaald wordt. Twee jaar nadat hij met de productie van deze Trutina begon, won deze wijn al Goud bij de Michelangelo International Tasting.
DSC01112

Het was een gezellige avond waarbij zowel wij als onze collega’s uit Tilburg, Utrecht, Bussum, Leiden, Eindhoven en Amersfoort aanwezig waren.

DSC01088DSC01082
‘s-Middags heeft Marcus een presentatie van De Meye gegeven bij Henri Bloem Utrecht.

Marja en Michel van Tooren, Wijnkoperij Henri Bloem Arnhem

Voor de website van De Meye, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten