woensdag 3 november 2010

Port en Kaasworkshop bij Henri Bloem Arnhem

Vrijdag 29 oktober 2010 werd bij Wijnkoperij Henri Bloem, Amsterdamseweg 126 in Arnhem een leerzame Port-Kaas Workshop georganiseerd in samenwerking met Mirjam’s Kaashoekje, Weverstraat 2 te Oosterbeek.

Om 20.00 uur druppelden de deelnemers binnen en met ruim 35 personen was de winkel goed gevuld. Bij binnenkomst kreeg een ieder een klein glaasje koude witte port ingeschonken, nl. de Chip Dry van Taylor’s, wat voor velen een openbaring was, zo mooi droog.

clip_image002[8]

Michel van Tooren, eigenaar van de winkel, heette iedereen van harte welkom en ging dieper in op de verschillen tussen de verschillende soorten port, nl.: ruby, tawny, Late Bottled Vintage (LBV), 10 or 20 year old, colheita en vintage. Mirjam van Mirjam’s Kaashoekje had heerlijke bijpassende kazen meegenomen.

Na de uitleg was het tijd om de verschillen ook daadwerkelijk te gaan ervaren en zo kregen de deelnemers de gelegenheid om achtereenvolgens de Taylor’s First Estate Ruby, de Ramos Pinto Tawny, de LBV 2005 van Niepoort en een 10 jaar oude port van Ventozelo te proeven. Als sluitstuk was er een Kopke Colheita 1980 naast een Dow’s Vintage 1980.

clip_image002[6]

Het werd een gezellige, interessante avond en met een boekje met achtergrond-informatie in de hand ging iedereen weer huiswaarts, velen op de fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten