woensdag 23 februari 2011

BOURGOGNE 2009 DE PERFECTE HARMONIE?

Bourgogne 2009

Klassieke Chardonnay en superfruitige harmonieuze Pinot Noir

vlnr: Ernst ten Haaf (Leiden), Mw. en Hr. Grivot en Tjitse Mollem (Den Haag)DSC_4440 
Begin februari gingen we, vinologen van Henri Bloem, met de zwaarste delegatie ooit naar de Bourgogne. Met maar liefst 10 wijnkopers hebben we gedurende ruim een week al onze producenten bezocht en ook veel nieuwe producenten een bezoek gebracht. Gedurende deze week zijn een kleine 1500 wijnen voor de 2de keer geproefd en zoals u misschien al had vernomen van de internationale pers; oogst 2009 is in de Bourgogne spectaculair groot en zeer mooi.
DSC_4488 
We voeren op dit moment de laatste onderhandelingen en binnenkort zullen we onze selectie in de voorverkoop aanbieden. Voor u, als Bourgogneliefhebber, is dat het moment om met ons mee in te kopen tegen de laagst mogelijke prijzen. Eén advies kunnen we u als ‘tip van de sluier’ al vast geven. Hoogstwaarschijnlijk zult u het niet nog een keer meemaken dat zo’n geweldig jaar u, door ons, tegen zulke gunstige prijzen wordt aangeboden.
DSC_4515Mits vroeg geoogst hebben de beste producenten een zeer klassieke Chardonnay gemaakt. Wijnen met elegantie, fraicheur en mineraliteit. Deze witte wijnen presenteren zich zeer energiek, expressief en er is veel definitie in te vinden. De intensiteit van de wijnen geeft voor dit jaar een enorm mooie terroir-expressie, dus très Bourgogne.
Wijnen gemaakt van de Pinot Noir, geselecteerd bij de beste producenten, bezitten kleur, hebben veel en zeer aantrekkelijk kernachtig rood fruit in hun geur. Het fruit komt nadrukkelijk terug in de harmonieuze smaak, die een enorme concentratie en voldoende fraicheur bezit. De ronde zachte tannines geven de wijn in hun jeugd uitzonderlijke rondeur en souplesse, maar garanderen een enorme rijpingspotentie.
 vlnr: Tjitse Mollema (Den Haag), Edwin Verburg (Utrecht) en Michel GrosPatrice Rion laat Tjitse (Den Haag) en Ernst (Leiden) een vatmonster proeven.

Houdt u onze website: http://www.henribloem.nl/ in de gaten, zodra onze Voorverkoop Bourgogne 2009 hierop verschijnt kunt u dit topmateriaal meteen bestellen. Ook kunt u op onze site aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Bekijk hier de volledige fotoserie van Bourgogne 2009:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten