donderdag 3 maart 2011

Henri Bloem voorziet 1499 kinderen van schoon drinkwater - Persbericht

1499 kinderen zijn voorzien van schoon drinkwater dankzij succesvolle lancering klimaat-neutraal geproduceerde wijn.

Op 1 oktober 2010 startte de actie ‘Van Wijn Water Maken’. Per 12 verkochte flessen werd via Cordaid Mensen in Nood een kind in Bangladesh voorzien van schoon drinkwater. Er zijn maar liefst 15.000 flessen van deze wijn verkocht. Deze actie liep t/m 31 december.
De wijnwinkels van Henri Bloem’s wijnkoperij verkopen sinds oktober 2010 voor het eerst in Nederland volledig klimaatneutraal geproduceerde wijn. Het gaat om wijn van het Chileense wijnhuis De Martino.

clip_image002

Volledig klimaatneutraal geproduceerde wijn is een zeldzaamheid. Wijnhuis De Martino is het eerste wijnhuis ter wereld dat hierin is geslaagd. Drie stappen zijn hiervoor noodzakelijk: besparen op energie, duurzaam produceren en wat rest compenseren. En vanaf heden is de wereldprimeur te koop in Nederland – uitsluitend in de 20 winkels en webshop van Henri Bloem’s wijnkoperij. Voor het eerst kan de consument in Nederland klimaatneutrale wijn kopen. Eerder kon dat alleen voor klimaatneutraal getransporteerde wijn.

Bangladesh kampt jaarlijks met grote overstromingen. Klimaatverandering zorgt voor extremere weersomstandigheden en verergert deze rampen. Cordaid Mensen in Nood heeft een uitgebreid programma in Bangladesh op het gebied van voorbereid zijn op rampen en hoe met rampen om te gaan (DRR programma: Disaster Risk Reduction). Van iedere 12 flessen wijn ging 3,47 euro naar schoon drinkwater voorzieningen voor 100 scholen in het noorden en zuiden van Bangladesh.

De wijn is te koop via http://www.henribloem.nl/

Noot voor de redactie: voor meer informatie belt u met Steven Duintjer, 040-2375271.

Zie verder http://www.cordaidmenseninnood.nl/ en http://www.henribloem.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten